Zoek

Omdat een ontruiming niet vanzelf gaat
Als er zich een calamiteit voordoet, is de grootste prioriteit het in veiligheid brengen van de medewerkers. Het is belangrijk dat u dit zorgvuldig organiseert conform de wettelijke eisen. OBN ondersteunt u hierbij. Zo stellen we ontruimingsplannen op en organiseren we ontruimingsoefeningen.

 

Ontruimingsplannen opstellen
Een ontruimingsplan is meer dan een overzicht van nooduitgangen. De basis voor het ontruimingsplan is een risico inventarisatie & evaluatie (RI&E). We brengen voor u in kaart wat de reële risico’s zijn binnen uw bedrijf en wat deze betekenen voor de gezondheid van uw medewerkers. Op basis daarvan stellen we vast welke veiligheidsmaatregelen u moet treffen. Dit krijgt vorm in een ontruimingsplan. Daarin wordt het beleid vertaalt in concrete instructies. Wie geeft opdracht tot de ontruiming? Hoe verloopt de ontruiming? Waar moeten de aanwezigen zich verzamelen? Hoe controleert u of alle aanwezigen het pand hebben verlaten? Welke procedures zijn daarbij nog meer van belang?

 

Ontruimingsplattegronden en vluchtrouteplattegronden geven iedereen inzicht in de kortste route naar een veilige locatie. OBN kan deze voor u tekenen (in AutoCAD).

 

Ontruimingsoefeningen
Als er een calamiteit is, is er ook paniek. Daarom is het van belang dat alle medewerkers zonder nadenken de vluchtroutes weten te vinden. Hoe groter en complexer uw organisatie is, hoe belangrijker is het dat u dit periodiek oefent. Wij helpen u zo’n oefening op te zetten. Heel doelgericht en goed georganiseerd, zonder de continuïteit van uw bedrijfsvoering in gevaar te brengen. Elke oefening wordt geëvalueerd. Aan de hand daarvan wordt uw veiligheidsbeleid aangescherpt en nieuwe oefeningen opgezet. Mocht een ontruiming nodig zijn, dan zal blijken dat deze oefeningen geen overbodige luxe zijn. Vraag ons om meer informatie!
 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws van
OBN voortaan per e-mail

REFERENTIES

CURSUS IN BEELD

Bekijk onze bedrijfsvideo's

Video's van onze diensten,
zoals Cursussen, Tarining, en
praktijk. Bekijk »

MEER WETEN?

Of bel 0318 - 541 943 voor meer
informatie. Onze deskundige
medewerkers staan u graag te woord.

Gegevens

OBN is een handelsnaam van
Alfa Control BV
Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
 

Contact

Alfa Control BV 
KVK 30220153
Rek.nr. ABN AMRO 461228297
Nieuweweg Noord 314 b-26
3905LX Veenendaal
T.0318-541943