Zoek
Veilig werken is belangrijk. Maar in de industrie en in de bouwsector is een veilige werkomgeving niet altijd vanzelfsprekend. Als medewerker bij een bedrijf in deze sector, bent u eerstverantwoordelijk voor een veilige werksituatie. Speciaal voor u is de cursus Basisveiligheid VCA. VCA staat voor Veiligheids Checklist Aannemers. U leert hoe u omgaat met arbeidsrisico’s, welke persoonlijke beschermingsmiddelen u dient te gebruiken en met welke veiligheidsmaatregelen u rekening moet houden. Na een cursus VCA werkt u veiligheidsbewust. Alleen als u en al uw collega’s een cursus VCA hebben gevolgd, kan het bedrijf waar u werkt het VCA certificaat krijgen.

Doel cursus
Een veilige werkomgeving is voor iedereen van belang. Maar… zeker niet vanzelfsprekend. Met name in de industrie en de bouwsector zijn er tal van risico’s. Als u in deze sectoren actief bent, wilt u kunnen aantonen dat u zo veilig mogelijk werkt. Niet alleen op papier, maar juist in de praktijk. Daar is het VCA-certificaat voor bedoeld. Alleen als alle operationeel medewerkers VCA-gecertificeerd zijn, kan ook de werkgever zich laten certificeren. De cursus VCA van OBN is bijzonder nuttig. Als medewerker wordt u zich bewust van risico’s, gaat u deze zoveel mogelijk beperken en daardoor veiliger werken. Veilig voor uzelf en voor een ander.

 

Inhoud cursus
Veiligheid kent tal van aspecten in uw werk. U kunt vast de voorbeelden noemen. Bij de VCA-cursus komen dan ook uiteenlopende onderwerpen aan bod. Zo gaan we in op de geldende wetgeving met betrekking tot veiligheid en gezondheid. U wordt bewust gemaakt van gevaren, risico’s, ongevallen, preventiemogelijkheden en veiligheidsgedrag. De cursus Basisveiligheid VCA leert u ook hoe te handelen in noodsituaties. Gevaarlijke stoffen, brand, explosies: ze passeren de revue. U gaat ook anders naar uw werkplek kijken. Zo wordt u zich bewust van de (on)veiligheid van arbeidsmiddelen en elektriciteit, de ergonomie van uw werkplek en het belang van persoonlijke beschermingsmiddelen.

 

Tijdsduur
De cursus Basisveiligheid VCA bestaat uit twee lesdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Examen en diploma
U sluit de cursus af met een VCA examen. Daarbij wordt uw kennis getoetst. Slaagt u hiervoor, dan ontvangt u een officieel certificaat.

 

Kosten
De kosten bedragen 199 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en exclusief examenkosten en BTW. Voor het examen en de certificering betaalt u 79,50 euro.
 

Voor deze cursus zijn de volgende data beschikbaar:

  Krijg ik een officieel diploma na een cursus bij OBN?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.

  Moet ik ook examen doen na afloop van een cursus?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen.  De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
   

  Regelt OBN het examen voor mij?

  U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.

  Wat is het verschil tussen B-VCA en VOL-VCA?

  De B-cursus (Basisveiligheid) is bedoeld voor alle uitvoerende medewerkers. De VOL-VCA cursus is specifiek voor leidinggevenden.

  Contact

  Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >> 

  NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws van
  OBN voortaan per e-mail

  REFERENTIES

  CURSUS IN BEELD

  Bekijk onze bedrijfsvideo's

  Video's van onze diensten,
  zoals Cursussen, Tarining, en
  praktijk. Bekijk »

  MEER WETEN?

  Of bel 0318 - 541 943 voor meer
  informatie. Onze deskundige
  medewerkers staan u graag te woord.

  Gegevens

  OBN is een handelsnaam van
  Alfa Control BV
  Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
   

  Contact

  Alfa Control BV 
  KVK 30220153
  Rek.nr. ABN AMRO 461228297
  Nieuweweg Noord 314 b-26
  3905LX Veenendaal
  T.0318-541943