Zoek
Bij een calamiteit in het bedrijf, zijn alle ogen op u gericht. U stuurt de bedrijfshulpverlening tenslotte aan. Daarom is het belangrijk dat u altijd voorbereid bent op uw rol als ploegleider BHV. Speciaal voor u is de herhalingscursus Ploegleider BHV. Let op: het is daarnaast van belang dat u beschikt over een geldig BHV-diploma en diploma Ploegleider BHV.

Doel cursus
U hebt bijna een jaar geleden de cursus Ploegleider BHV gedaan. Hebt u uw vaardigheden al in de praktijk moeten brengen? Weet u nog precies hoe u moet optreden bij bedrijfshulpverlening? Om te zorgen dat u als ploegleider voortdurend op uw taak berekend blijft, volgt u deze herhalingscursus. Volgt u de cursus niet, dan is na een jaar uw NIBHV certificaat Ploegleider BHV niet meer geldig. Alleen met een geldig certificaat én een geldig basisdiploma BHV kunt u aan deze cursus deelnemen.

 

Inhoud cursus
De belangrijkste onderwerpen van de cursus Ploegleider BHV passeren opnieuw de revue. Uw kennis wordt opgefrist en vaardigheden opnieuw geoefend.

 

Tijdsduur
De cursus BHV bestaat uit één lesdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Examen en diploma
U sluit de cursus af met een NIBHV examen. Daarbij worden zowel uw kennis als vaardigheden getoetst. Slaagt u hiervoor, dan ontvangt u een officieel certificaat. Deze is opnieuw een jaar geldig. U verlengt dit door jaarlijks de herhalingscursus Ploegleider BHV te volgen.

 

Kosten
De kosten bedragen 178 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en exclusief examenkosten en BTW. Voor het examen en de certificering betaalt u 20,50 euro.

Voor deze cursus zijn de volgende data beschikbaar:

  Krijg ik een officieel diploma na een cursus bij OBN?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.

  Moet ik ook examen doen na afloop van een cursus?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen.  De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
   

  Regelt OBN het examen voor mij?

  U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.

  Is het lesmateriaal bij het cursusbedrag inbegrepen?

  Alle materialen die u nodig hebt, zijn inbegrepen bij het cursusbedrag. Dat kunnen boeken of documentatie zijn, maar ook oefenmateriaal als verbandmiddelen.

  Moet ik als kleine werkgever ook bedrijfshulpverlening regelen?

  Inderdaad. U zou het ook moeten willen, omdat een BHV’er levensreddend werk kan doen. Ook als ú wat overkomt. Los daarvan verplicht de wet u er ook toe, tenzij u één medewerker hebt en er geen klanten of bezoekers in uw bedrijf vertoeven.

  Hoeveel medewerkers moet ik opleiden tot BHV’er?

  De wet zegt dat u ‘voldoende’ BHV’ers moet hebben, afhankelijk van de werksituatie en reële risico’s. Een vuistregel is één op de tien medewerkers. Daarbij geldt wel dat er altijd een BHV’er aanwezig moet zijn. Het is dus niet voldoende als u één vertegenwoordiger opleidt tot BHV’er…
   

  Hoe vaak moet ik als BHV’er op herhaling?

  Het NIBHV is er helder in: één keer per jaar. Dit wordt ook geregistreerd. Alleen als u aan deze eis voldoet, blijft uw diploma geldig.

  Ik heb een EHBO-diploma, moet ik toch nog de BHV-training volgen?

  Ja, u kunt geen vrijstelling krijgen. De cursus zal u echter niet zwaar vallen, ondanks dat er ook nieuwe onderdelen aan bod komen.
   

  Contact

  Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >> 

  NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws van
  OBN voortaan per e-mail

  REFERENTIES

  CURSUS IN BEELD

  Bekijk onze bedrijfsvideo's

  Video's van onze diensten,
  zoals Cursussen, Tarining, en
  praktijk. Bekijk »

  MEER WETEN?

  Of bel 0318 - 541 943 voor meer
  informatie. Onze deskundige
  medewerkers staan u graag te woord.

  Gegevens

  OBN is een handelsnaam van
  Alfa Control BV
  Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
   

  Contact

  Alfa Control BV 
  KVK 30220153
  Rek.nr. ABN AMRO 461228297
  Nieuweweg Noord 314 b-26
  3905LX Veenendaal
  T.0318-541943