Zoek

Cursussen BHV, EHBO en VCA

Cursus Bedrijfshulpverlening (BHV)

Als BHV’er krijgt u een belangrijke taak. Doet er zich een calamiteit voor, dan bent u verantwoordelijk voor het verlenen van eerste hulp. Ook bestrijdt u een beginnende brand en begeleidt u de ontruiming. Elke werkgever moet tenminste één BHV’er (afhankelijk van de omvang van het bedrijf) in het bedrijf hebben.

Cursus herhaling BHV

Eens een BHV cursus gevolgd, is niet voor altijd een BHV’er. Als het goed is, hoeft u uw vaardigheden als BHV’er niet vaak in de praktijk te brengen. Daarom bent u verplicht om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Zo blijft uw diploma geldig en uw kennis op peil.

Cursus Basis EHBO

Als u over het diploma Basis EHBO beschikt, kunt u veel betekenen voor uw medemens. En het mooie is: iedereen kan de cursus EHBO volgen. U hebt er altijd gemak van. Op straat, op uw werk, op het strand, in het winkelcentrum: overal waar mensen iets kan overkomen, kunt u eerste hulp verlenen. U zou niet de eerste zijn die dankzij een cursus EHBO het leven van een ander redt!

Cursus Herhaling EHBO

Als u eerste hulp verleent, moet u vakkundig te werk gaan. Herkent u bijvoorbeeld een stoornis niet of behandelt u een wond verkeerd, dan kan dat vergaande gevolgen hebben. Als EHBO’er moet u daarom – wilt u uw Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp behouden – jaarlijks de herhalingscursus EHBO volgen. Zo blijft uw kennis actueel en oefent u regelmatig belangrijke handelingen. Handelingen die u misschien nog nooit in de praktijk hebt hoeven brengen.

Cursus Ploegleider BHV

Als er meerdere BHV’ers in een bedrijf zijn, moeten ze effectief samenwerken bij bedrijfshulpverlening. Als ploegleider BHV geeft u leiding aan de andere BHV’ers. U zorgt ook dat de BHV’ers op tijd een herhalingscursus volgen en dat alle BHV-middelen up-to-date zijn.

Cursus herhaling Ploegleider BHV

Bij een calamiteit in het bedrijf, zijn alle ogen op u gericht. U stuurt de bedrijfshulpverlening tenslotte aan. Daarom is het belangrijk dat u altijd voorbereid bent op uw rol als ploegleider BHV. Speciaal voor u is de herhalingscursus Ploegleider BHV. Let op: het is daarnaast van belang dat u beschikt over een geldig BHV-diploma en diploma Ploegleider BHV.

Cursus Coördinator / Hoofd BHV

Elke werkgever heeft wettelijke verplichtingen als het gaat om bedrijfshulpverlening. Als coördinator/hoofd BHV bent u degene die vorm en inhoud geeft aan het beleid. U zorgt bovendien dat het niet bij woorden blijft en de juiste maatregelen worden genomen. Met de cursus Coördinator/hoofd BHV bent u uitstekend op deze taken voorbereid.

Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Wat nu Beheerder Brandmeldinstallatie heet, heette voorheen Opgeleid Persoon. Elk bedrijf met een brandmeld- en ontruimingsinstallatie moet zo’n Beheerder Brandmeldinstallatie in dienst hebben. Als u deze rol hebt, is deze cursus van OBN voor u bedoeld. Wij leren u hoe u de brandmeld- en ontruimingsinstallatie bedient, controleert en onderhoudt, uiteraard conform de NEN-normering.

Cursus Basisveiligheid VCA

Veilig werken is belangrijk. Maar in de industrie en in de bouwsector is een veilige werkomgeving niet altijd vanzelfsprekend. Als medewerker bij een bedrijf in deze sector, bent u eerstverantwoordelijk voor een veilige werksituatie. Speciaal voor u is de cursus Basisveiligheid VCA. VCA staat voor Veiligheids Checklist Aannemers. U leert hoe u omgaat met arbeidsrisico’s, welke persoonlijke beschermingsmiddelen u dient te gebruiken en met welke veiligheidsmaatregelen u rekening moet houden. Na een cursus VCA werkt u veiligheidsbewust. Alleen als u en al uw collega’s een cursus VCA hebben gevolgd, kan het bedrijf waar u werkt het VCA certificaat krijgen.

Cursus Vol VCA

Bent u leidinggevende in de industrie of bouwsector? Dan bent u ook verantwoordelijk voor de veiligheid binnen uw team. Uw medewerkers volgen de cursus Basisveiligheid VCA. Als leidinggevende volgt u de VCA VOL cursus. In deze cursus is – naast alle VCA-aspecten – extra aandacht voor veiligheidsmanagement en het motiveren van medewerkers. Wilt u als bedrijf VCA gecertificeerd worden, dan moeten alle leidinggevenden over het VCA-VOL certificaat beschikken.

Cursus Bouwbesluit 2012

Het Bouwbesluit 2012 treedt naar verwachting op 1 april 2012 in werking. Dit nieuwe besluit zorgt voor integratie, uniformering en afstemming van bouw- en gebruiksgerelateerde voorschriften en sloopvoorschriften uit de bouwverordening.

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws van
OBN voortaan per e-mail

REFERENTIES

CURSUS IN BEELD

Bekijk onze bedrijfsvideo's

Video's van onze diensten,
zoals Cursussen, Tarining, en
praktijk. Bekijk »

MEER WETEN?

Of bel 0318 - 541 943 voor meer
informatie. Onze deskundige
medewerkers staan u graag te woord.

Gegevens

OBN is een handelsnaam van
Alfa Control BV
Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
 

Contact

Alfa Control BV 
KVK 30220153
Rek.nr. ABN AMRO 461228297
Nieuweweg Noord 314 b-26
3905LX Veenendaal
T.0318-541943