Zoek

Krijg ik een officieel diploma na een cursus bij OBN?

U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.

Moet ik ook examen doen na afloop van een cursus?

U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen.  De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
 

Regelt OBN het examen voor mij?

U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.


Is het lesmateriaal bij het cursusbedrag inbegrepen?

Alle materialen die u nodig hebt, zijn inbegrepen bij het cursusbedrag. Dat kunnen boeken of documentatie zijn, maar ook oefenmateriaal als verbandmiddelen.


Moet ik als kleine werkgever ook bedrijfshulpverlening regelen?

Inderdaad. U zou het ook moeten willen, omdat een BHV’er levensreddend werk kan doen. Ook als ú wat overkomt. Los daarvan verplicht de wet u er ook toe, tenzij u één medewerker hebt en er geen klanten of bezoekers in uw bedrijf vertoeven.

Hoeveel medewerkers moet ik opleiden tot BHV’er?

De wet zegt dat u ‘voldoende’ BHV’ers moet hebben, afhankelijk van de werksituatie en reële risico’s. Een vuistregel is één op de tien medewerkers. Daarbij geldt wel dat er altijd een BHV’er aanwezig moet zijn. Het is dus niet voldoende als u één vertegenwoordiger opleidt tot BHV’er…
 

Hoe vaak moet ik als BHV’er op herhaling?

Het NIBHV is er helder in: één keer per jaar. Dit wordt ook geregistreerd. Alleen als u aan deze eis voldoet, blijft uw diploma geldig.

Ik heb een EHBO-diploma, moet ik toch nog de BHV-training volgen?

Ja, u kunt geen vrijstelling krijgen. De cursus zal u echter niet zwaar vallen, ondanks dat er ook nieuwe onderdelen aan bod komen.
 

Moet ik als BHV’er over een AED-apparaat beschikken?

Het hebben van een AED is voor niemand verplicht. Wij adviseren u wel om deze in uw bedrijf onder handbereik te hebben. Krijgt iemand een hartstilstand en kunt u binnen 3 minuten de AED toepassen, dan is de overlevingskans meer dan 70 procent. Als elke seconde telt, kan de AED het verschil maken tussen overleven en overlijden…!
 


Wat is het verschil tussen B-VCA en VOL-VCA?

De B-cursus (Basisveiligheid) is bedoeld voor alle uitvoerende medewerkers. De VOL-VCA cursus is specifiek voor leidinggevenden.

Contact

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >> 


NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws van
OBN voortaan per e-mail

REFERENTIES

CURSUS IN BEELD

Bekijk onze bedrijfsvideo's

Video's van onze diensten,
zoals Cursussen, Tarining, en
praktijk. Bekijk »

MEER WETEN?

Of bel 0318 - 541 943 voor meer
informatie. Onze deskundige
medewerkers staan u graag te woord.

Gegevens

OBN is een handelsnaam van
Alfa Control BV
Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
 

Contact

Alfa Control BV 
KVK 30220153
Rek.nr. ABN AMRO 461228297
Nieuweweg Noord 314 b-26
3905LX Veenendaal
T.0318-541943