Zoek

Als u eerste hulp verleent, moet u vakkundig te werk gaan. Herkent u bijvoorbeeld een stoornis niet of behandelt u een wond verkeerd, dan kan dat vergaande gevolgen hebben. Als EHBO’er moet u daarom – wilt u uw Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp behouden – jaarlijks de herhalingscursus EHBO volgen. Zo blijft uw kennis actueel en oefent u regelmatig belangrijke handelingen. Handelingen die u misschien nog nooit in de praktijk hebt hoeven brengen.

Inhoud cursus
Bij de cursus herhaling EHBO passeren elk jaar basale onderwerpen de revue: stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling, het gebruik van de AED, stilstand van de bloedsomloop, shock en ernstige uitwendige bloedingen. Daarnaast zijn er steeds wisselende onderwerpen. In de even jaren geven onze docenten aandacht aan uitwendige bloedingen, brandwonden, kneuzing en verstuiking, ontwrichting en botbreuken, oogletsels en vergiftiging. In de oneven jaren frist u uw kennis en vaardigheden op met betrekking tot elektriciteitsongevallen, letsels door koude en warmte, vervoer over korte afstand, verband/hulpmiddelen en het menselijk lichaam.

 

Tijdsduur
De cursus BHV bestaat uit één lesdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Examen en diploma
Als u de cursus herhaling EHBO jaarlijks volgt, wordt uw Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp om de twee jaar verlengd.

 

Kosten
De kosten bedragen 178 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en exclusief examenkosten en BTW. Voor de certificering betaalt u 10 euro.
 

Voor deze cursus zijn de volgende data beschikbaar:

  Krijg ik een officieel diploma na een cursus bij OBN?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.

  Moet ik ook examen doen na afloop van een cursus?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen.  De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
   

  Regelt OBN het examen voor mij?

  U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.

  Is het lesmateriaal bij het cursusbedrag inbegrepen?

  Alle materialen die u nodig hebt, zijn inbegrepen bij het cursusbedrag. Dat kunnen boeken of documentatie zijn, maar ook oefenmateriaal als verbandmiddelen.

  Moet ik als BHV’er over een AED-apparaat beschikken?

  Het hebben van een AED is voor niemand verplicht. Wij adviseren u wel om deze in uw bedrijf onder handbereik te hebben. Krijgt iemand een hartstilstand en kunt u binnen 3 minuten de AED toepassen, dan is de overlevingskans meer dan 70 procent. Als elke seconde telt, kan de AED het verschil maken tussen overleven en overlijden…!
   

  Contact

  Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >> 

  NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws van
  OBN voortaan per e-mail

  REFERENTIES

  CURSUS IN BEELD

  Bekijk onze bedrijfsvideo's

  Video's van onze diensten,
  zoals Cursussen, Tarining, en
  praktijk. Bekijk »

  MEER WETEN?

  Of bel 0318 - 541 943 voor meer
  informatie. Onze deskundige
  medewerkers staan u graag te woord.

  Gegevens

  OBN is een handelsnaam van
  Alfa Control BV
  Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
   

  Contact

  Alfa Control BV 
  KVK 30220153
  Rek.nr. ABN AMRO 461228297
  Nieuweweg Noord 314 b-26
  3905LX Veenendaal
  T.0318-541943