Zoek
Wat nu Beheerder Brandmeldinstallatie heet, heette voorheen Opgeleid Persoon. Elk bedrijf met een brandmeld- en ontruimingsinstallatie moet zo’n Beheerder Brandmeldinstallatie in dienst hebben. Als u deze rol hebt, is deze cursus van OBN voor u bedoeld. Wij leren u hoe u de brandmeld- en ontruimingsinstallatie bedient, controleert en onderhoudt, uiteraard conform de NEN-normering.

Doel cursus
Als uw bedrijfspand is uitgerust met een brandmeld- en ontruimingsinstallatie, moet u een Beheerder Brandmeldinstallatie in dienst hebben. Deze BBMI werd voorheen Opgeleid Persoon genoemd. Een Beheerder Brandmeldinstallatie of Opgeleid Persoon is verantwoordelijk voor de bediening, het beheer en onderhoud van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Denk bijvoorbeeld aan de periodieke controle en het preventieve onderhoud. Met een BBMI in uw bedrijf bent u er zeker van dat de installaties goed functioneren. U voorkomt dat er bij brand géén tijdig alarm wordt geslagen of dat er juist loze meldingen aan de brandweer worden doorgegeven. Tijdens de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie doet u de vereiste kennis op.

 

Inhoud cursus
U krijgt meer inzicht in de opbouw en functie van een brandmeldinstallatie. Ook maakt u kennis met alle geldende normen en voorschriften voor zowel brandmeld- als ontruimingsinstallaties. Deze normen zijn belangrijk voor het onderhoud waar u als Beheerder Brandmeldinstallatie verantwoordelijk voor wordt. U krijgt zicht op uw taken als beheerder. Zo leert u bijvoorbeeld hoe u het logboek van de installaties bijhoudt.

 

Tijdsduur
De cursus BBMI bestaat uit drie dagdelen.

 

Examen en diploma
U sluit de cursus af met een examen. Daarbij worden zowel uw kennis als vaardigheden getoetst. Slaagt u hiervoor, dan ontvangt u een officieel certificaat.

 

Kosten
De kosten bedragen 278 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en exclusief examenkosten en BTW. Voor het examen en de certificering betaalt u 20,50 euro.

 

Voor deze cursus zijn de volgende data beschikbaar:

  Krijg ik een officieel diploma na een cursus bij OBN?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.

  Moet ik ook examen doen na afloop van een cursus?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen.  De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
   

  Regelt OBN het examen voor mij?

  U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.

  Is het lesmateriaal bij het cursusbedrag inbegrepen?

  Alle materialen die u nodig hebt, zijn inbegrepen bij het cursusbedrag. Dat kunnen boeken of documentatie zijn, maar ook oefenmateriaal als verbandmiddelen.

  Contact

  Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >> 

  NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws van
  OBN voortaan per e-mail

  REFERENTIES

  CURSUS IN BEELD

  Bekijk onze bedrijfsvideo's

  Video's van onze diensten,
  zoals Cursussen, Tarining, en
  praktijk. Bekijk »

  MEER WETEN?

  Of bel 0318 - 541 943 voor meer
  informatie. Onze deskundige
  medewerkers staan u graag te woord.

  Gegevens

  OBN is een handelsnaam van
  Alfa Control BV
  Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
   

  Contact

  Alfa Control BV 
  KVK 30220153
  Rek.nr. ABN AMRO 461228297
  Nieuweweg Noord 314 b-26
  3905LX Veenendaal
  T.0318-541943