Zoek
Als u over het diploma Basis EHBO beschikt, kunt u veel betekenen voor uw medemens. En het mooie is: iedereen kan de cursus EHBO volgen. U hebt er altijd gemak van. Op straat, op uw werk, op het strand, in het winkelcentrum: overal waar mensen iets kan overkomen, kunt u eerste hulp verlenen. U zou niet de eerste zijn die dankzij een cursus EHBO het leven van een ander redt!

Doel cursus
Het kan overal gebeuren. Een klein ongelukje met persoonlijk letsel. Iemand die onwel wordt of zich verslikt. Een verkeersongeval met slachtoffers. Snelle, adequate hulp kan dan van levensbelang zijn. Als u de cursus Basis EHBO hebt gevolgd, kunt u deze eerste hulp verlenen. Dat is waardevol. Uw EHBO vaardigheden komen overal van pas. Thuis, op uw werk, op straat, in de winkel, overal. Als EHBO’er verleent u niet alleen eerste hulp, maar leert u ook hoe u ongevallen kunt voorkomen.

Inhoud cursus
De cursus Basis EHBO bestaat niet alleen uit theoretische kennisoverdracht. Zeker niet. Het is juist zaak dat u oefent met het verlenen van eerste hulp. U krijgt dat alleen onder de knie door tijdens de cursus uw taken als EHBO’er al in de praktijk te brengen. Daar geven de docenten van OBN dan ook ruimschoots aandacht aan. De realistische scenario’s maken de cursus Basis EHBO boeiend en leerzaam!


Zo leert u op te treden bij stoornissen in het bewustzijn, de ademhaling en de bloedsomloop. U leert de verschillende typen verwondingen te herkennen en te behandelen, zoals brandwonden, kneuzingen, ontwrichting en botbreuken, oogletsels, etc. Ook oefent u methoden voor het vervoer van slachtoffers over korte afstand. Natuurlijk ontbreken ook het verband en de overige hulpmiddelen niet op het programma.

 

Tijdsduur
De cursus BHV bestaat uit drie lesdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Examen en diploma
U sluit de cursus af met een Oranje Kruis EHBO examen. Daarbij worden zowel uw kennis als vaardigheden getoetst. Slaagt u hiervoor, dan ontvangt u een officieel Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp. Deze blijft twee jaar geldig en wordt dan verlengd, op voorwaarde dat u de jaarlijkse herhalingscursus EHBO volgt.

 

Kosten
De kosten bedragen 378 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en exclusief examenkosten en BTW. Voor het examen en de certificering betaalt u 60,50 euro.

Voor deze cursus zijn de volgende data beschikbaar:

  Krijg ik een officieel diploma na een cursus bij OBN?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.

  Moet ik ook examen doen na afloop van een cursus?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen.  De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
   

  Regelt OBN het examen voor mij?

  U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.

  Moet ik als BHV’er over een AED-apparaat beschikken?

  Het hebben van een AED is voor niemand verplicht. Wij adviseren u wel om deze in uw bedrijf onder handbereik te hebben. Krijgt iemand een hartstilstand en kunt u binnen 3 minuten de AED toepassen, dan is de overlevingskans meer dan 70 procent. Als elke seconde telt, kan de AED het verschil maken tussen overleven en overlijden…!
   

  Contact

  Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >> 

  NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws van
  OBN voortaan per e-mail

  REFERENTIES

  CURSUS IN BEELD

  Bekijk onze bedrijfsvideo's

  Video's van onze diensten,
  zoals Cursussen, Tarining, en
  praktijk. Bekijk »

  MEER WETEN?

  Of bel 0318 - 541 943 voor meer
  informatie. Onze deskundige
  medewerkers staan u graag te woord.

  Gegevens

  OBN is een handelsnaam van
  Alfa Control BV
  Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
   

  Contact

  Alfa Control BV 
  KVK 30220153
  Rek.nr. ABN AMRO 461228297
  Nieuweweg Noord 314 b-26
  3905LX Veenendaal
  T.0318-541943