Zoek
Elke werkgever heeft wettelijke verplichtingen als het gaat om bedrijfshulpverlening. Als coördinator/hoofd BHV bent u degene die vorm en inhoud geeft aan het beleid. U zorgt bovendien dat het niet bij woorden blijft en de juiste maatregelen worden genomen. Met de cursus Coördinator/hoofd BHV bent u uitstekend op deze taken voorbereid.

Doel cursus
Als organisatie vindt u het belangrijk dat de bedrijfshulpverlening goed is geregeld. U weet dat daar meer voor nodig is dan een slanghaspel en een verbandtrommel. Het opleiden van BHV’ers, het organiseren van oefeningen, de preventie van calamiteiten, evaluatie van de inzet van BHV’ers: het hoort er allemaal bij. Als coördinator BHV of hoofd BHV bent u verantwoordelijk voor deze beleidsmatige aspecten. Daarmee hebt u een belangrijke taak binnen het bedrijf. Na deze cursus bent u daar uitstekend op voorbereid.

 

Inhoud cursus
Als coördinator / hoofd BHV hebt u kennis nodig van onder meer wet- en regelgeving. Maar u moet ook in staat zijn deze kennis te implementeren in uw eigen organisatie.
Onderwerpen die tijdens de theorieles aan bod komen zijn: wet- en regelgeving, Arbo-beleid, van risico-inventarisatie & evaluatie naar BHV-organisatie, taken en eisen BHV, opzet, beheer, controle en bijsturing van de BHV-organisatie.
Bij de cursus hoort een praktijkopdracht: werk een stappenplan uit voor uw eigen BHV-organisatie. Dit plan wordt tijdens de cursus besproken en geëvalueerd. Het resultaat is een bruikbaar plan waarmee u uw bedrijfshulpverlening kunt professionaliseren.

 

Tijdsduur
De cursus BHV bestaat uit twee lesdagen van 9.00 tot 17.00 uur en een examendag.

 

Examen en diploma
U sluit de cursus af met een NIBHV examen. Daarbij worden zowel uw kennis als vaardigheden getoetst en verdedigt u uw BHV-plan. Slaagt u hiervoor, dan ontvangt u een officieel certificaat. Deze is 10 jaar geldig.

 

Kosten
De kosten bedragen 478 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en exclusief examenkosten en BTW. Voor het examen en de certificering betaalt u 278 euro.

Voor deze cursus zijn de volgende data beschikbaar:

  Krijg ik een officieel diploma na een cursus bij OBN?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.

  Moet ik ook examen doen na afloop van een cursus?

  U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen.  De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
   

  Regelt OBN het examen voor mij?

  U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.

  Is het lesmateriaal bij het cursusbedrag inbegrepen?

  Alle materialen die u nodig hebt, zijn inbegrepen bij het cursusbedrag. Dat kunnen boeken of documentatie zijn, maar ook oefenmateriaal als verbandmiddelen.

  Moet ik als kleine werkgever ook bedrijfshulpverlening regelen?

  Inderdaad. U zou het ook moeten willen, omdat een BHV’er levensreddend werk kan doen. Ook als ú wat overkomt. Los daarvan verplicht de wet u er ook toe, tenzij u één medewerker hebt en er geen klanten of bezoekers in uw bedrijf vertoeven.

  Hoeveel medewerkers moet ik opleiden tot BHV’er?

  De wet zegt dat u ‘voldoende’ BHV’ers moet hebben, afhankelijk van de werksituatie en reële risico’s. Een vuistregel is één op de tien medewerkers. Daarbij geldt wel dat er altijd een BHV’er aanwezig moet zijn. Het is dus niet voldoende als u één vertegenwoordiger opleidt tot BHV’er…
   

  Hoe vaak moet ik als BHV’er op herhaling?

  Het NIBHV is er helder in: één keer per jaar. Dit wordt ook geregistreerd. Alleen als u aan deze eis voldoet, blijft uw diploma geldig.

  Ik heb een EHBO-diploma, moet ik toch nog de BHV-training volgen?

  Ja, u kunt geen vrijstelling krijgen. De cursus zal u echter niet zwaar vallen, ondanks dat er ook nieuwe onderdelen aan bod komen.
   

  Contact

  Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >> 

  NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws van
  OBN voortaan per e-mail

  REFERENTIES

  CURSUS IN BEELD

  Bekijk onze bedrijfsvideo's

  Video's van onze diensten,
  zoals Cursussen, Tarining, en
  praktijk. Bekijk »

  MEER WETEN?

  Of bel 0318 - 541 943 voor meer
  informatie. Onze deskundige
  medewerkers staan u graag te woord.

  Gegevens

  OBN is een handelsnaam van
  Alfa Control BV
  Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297
   

  Contact

  Alfa Control BV 
  KVK 30220153
  Rek.nr. ABN AMRO 461228297
  Nieuweweg Noord 314 b-26
  3905LX Veenendaal
  T.0318-541943